Postavke novih servera

Status
Not open for further replies.

bbkod

Guest
Vidim da se uskoro otvora novi ba server, sto vjerovatno znaci da ce ubrzo i hr 10.

Moj prijedlog adminima je da ugrade u same postavke servera mehanizme zastite od multija, varanja, iskoriscavanja racuna i slicno.Kako,sasvim jednostavno...

1. Nije dozvoljeno van plemensko deffanje igraca.
2. Da bi deffali nekog igraca on mora biti 7 dana clan vaseg plemena. Ako je bio 7 dana clan plemena,ako napusti pleme ili ode u drugo, opet je potreban ovaj period od 7 dana.
3. Nije moguce unutarplemsko noblanje(samo se ukljuci posjeta kad napadate svog igraca).
4. Jedan igrac moze sittati u istom trenutku najvise 2 racuna, i ukupno sittanje ne smije trajati duze od 30 dana.

Ove cetiri postavke su itekako izvodljive i primjenjuju se na mnogim serverima,a zasto su tako vazne!?!

Svjedoci smo da u igri na hr serverima postoje mnogi multi racuni, da se noblaju racuni unutar svog plemena, da se iskoristavaju tudji racuni, da se mnoga plemena brzo raspadaju, formiraju druga i slicno, igra tribal hug, prave kompletna multi plemena(primjer hr 7 pleme FUTURE, hr 8 plemena Muuu. i SHARK itd.) radi paladina i deffa.
A "pojedini" igraci su se dovoljno izvjestili u tome da im je i nemoguce dokazati taj multi.Ovim postavkama mi bi sprijecili da se prave multi racuni i koristi deff i paladini od tih racuna jer te moze deffati samo igrac tvog plemena(a pleme ima 30 mjesta). Kad neki igrac napusti igru i ostavi svoj racun, on nece moci biti noblan unutar plemena(vodja plemena omasti brke i pokupi sela), nego mora van, a onda se ne moze 7 dana supportovati. Isto tako svaki igrac ce razmisliti dva puta da li da izda svoje pleme i predje u drugo, jer ako predje onda 7 dana brani sam sebe, nema deffa pomoci od bilo koga,a dok je u starom plemenu ne moze ga supportovati njegovo novo pleme...
Admini ce i na ovaj nacin moci lakse pratiti ko izlazi a ko ulazi u pleme i koji racuni sluze samo za malverzaciju i varanje.
Sitt najvise treba trajati 30 dana, jer je 60 dana previse vremena. Ako ko od nas i ide na odmor,tesko ce to biti vise od 4 sedmice.To je realno.

Volio bih da cujem kritike i misljenja i drugih igraca o ovim postavkama.
 

Sabyy

Guest
Na ba11 su poceli primjenjivati slicne postavke i igraju se sada prave plemenske borbe kao sto su bile na pocetku samog servera.
 

Pulp Fiction

Guest
mmmmm e to zvuci predobro.... i mozda jos bez paladina...:eek:k:
 

DavidTes@novic

Active Member
Reaction score
2
Sa prva 3 prijedloga mogu podrzati u potpunosti,posebno prijedlog 2,dok po pitanju prijedloga 4 djelimicno.
Zasto da se bilo kome brani da sita vise od 2 racuna,ako je sada u sistimu podrske automski izbacuje adminima koje komande nisu dozvoljene i ko se treba kazniti.Obicno ko sita vise racuna i cesto,necu reci stalno obicno taj neko zna pravila dosta dobro (koje komande su dozvoljene koje nisu) a to su obicno ili najcesce vodje plemena.
Uzecu sebe za primjer na hr7 gdje sam znao imati po 10 racuna na cuvanju i nije bilo nikakvih problema sto se tice banova.
Vrijeme za sitanje je sasvim dovoljno 30 dana :)


Opet o svemu odlucuju cike iz Njemacke tako da mi se cini da sve ovo mogu biti samo nase puste zelje :(
Kako sam dobio informaciju opcije za hr10 su vec odredjene(nisu mi bas nesto),bas me zanima da li ce Wicked moci puno uticati na njih...
 

PeNnY.

Guest
mmmmm e to zvuci predobro.... i mozda jos bez paladina...:eek:k:
da nema nocnog bonusa i da je malo brzi srv :p


sve oko stoji u predhodnim postovima i to podrzavam al opet se moze muckati bez obzira na sve ovo
treba jedan srv napraviti da bude bas za ratovanje al
takodje nama admini pruze priliku za rat a sad mi smo sami krivi sto sklapamo neke diplomatije
ako hcoes diplomatiju poved jos jedno pleme tj akademiju i sami protiv svih...

a ja po ovim postavkama za hr10 sto sam vidio nema sanse da idem igrat cuj ima crkva puuuuu
 

bbkod

Guest
Zasto kazem ne vise od dva sitta ... Broj clanova plemena je 30. Ako ti imas 10 sittova....
I veliko opterecenje za jednog covjeka, i da neko igra u jednom trenutku sa 11 racuna..
 

bbkod

Guest
da nema nocnog bonusa i da je malo brzi srv :p


sve oko stoji u predhodnim postovima i to podrzavam al opet se moze muckati bez obzira na sve ovo
treba jedan srv napraviti da bude bas za ratovanje al
takodje nama admini pruze priliku za rat a sad mi smo sami krivi sto sklapamo neke diplomatije
ako hcoes diplomatiju poved jos jedno pleme tj akademiju i sami protiv svih...

a ja po ovim postavkama za hr10 sto sam vidio nema sanse da idem igrat cuj ima crkva puuuuu
Kad citam ovaj tvoj post i kad se sjetim hr 7... :rolleyes: :facepalm:

Izvini,morao sam te boldovati. :kokice:
 

Pulp Fiction

Guest
Samo da ne zavrsimo na svađanju :D kao i uvjek....
svak ima svoje razloge zasto nesto zeli i sto mu se sviđa....slažem se pencom...ocemo da se ratuje...a te diplomacije triba ogranicit, jer vidili smo svi,kad jedna strana rece da nece diplomira...uvik se druga toga uhvati i tako u krug...i pobjeđuju u glavnom koalicije na svim svjetovima (sa 8 i 9 nisam upoznat...pa na njih i ne mislim ovde).
Znamo kakva je 7ca bila...ali takva su bila pravila i to je sa pravom svakome onda dozvoljeno da tako igra...i da tako pobjedi sviđalo se to meni ili NE.
Sitanje 10 akunta je smjesno....to je kao da multije imas....jer mos radit cuda sa time. ako nema nekoga 30 dana, taj budimo realni NEIGRA,hehe

A to sto se švabe tice...pa ova igra bi se tribala postavit u korist onih koji je igraju ako ne ima fala Bogu i drugih servera...pa cemo hvatat malog švabu po svim serverima dok ga ne uvatimo di nam odgovara :D
 

GeneralChesse

Guest
Sve to stoji, al djaba prica kad se zna kako se ide po serverima. Veliko pleme i izbjeglice bilo bi lijepo kad bi se ugovorio neki rat pa tad bi se vec moglo i utjecat na postavke (tu je cirka 100) aktivnih igraca koji ce ratovati godinu dana. Ipak ovo je igra pa trebamo da trazimo zabavu a ne puko nabijanje majlstonova i dnevnih nagrada.
 

plava007

Guest
Dozvoljeno vrijeme sitanja od max 30 dana je izvediva postavka ukoliko se Wicked složi i ne zahtjeva odobrenje innogamesa. S time bi se zaista moglo utjecati na broj "legalnih" multija koji se beskrajno vuku po sitevima, logiraju na dan dva i onda sve ispočetka.
S obzirom na današnji tempo igre rijetko koji račun nije barem duall, zato je čak i 30 dana ne igranja puno, no uzmimo u obzire razne godišnje i sl.

David je u pravu da skoro sve zapravo ovisi o Njemačkoj, no na neke stvari se ipak može utjecati kao što je to bilo sa sv 9 na kojem je trebala ići crkva, a Wicked je u zadnji tren uspio dobiti odobrenje da devetka ipak ide bez crkve.

Da bi barem donekle skrojili svijet po vašim željama, vaši prijedlozi su dobro došli.
Podržavam sve 4 borisova prijedloga.
Na vama je da se izjasnite šta želite, na nama da to proslijedimo Njemačkoj, a krajnja odluka ide innogamesu.

Ukoliko ima još prijedloga, javite nam.
 

LukaZG

Guest
Manje-više se slažemo sa svim borissovim tezama.

Što se mene tiče i 30 je velik broj članova, pa je i 25 dosta. 20 je vjerojatno malo jer plemena često dolaze kao ekipa, pa se nađe više od 20 poznanika :)
 

AT ANIMAL

Super Moderator
Reaction score
2
Sa navedenim prijedlozima se slazem. Hrvatski serveri trebaju dobiti jedan takav svijet, da se sprijeci dobar dio razloga zbog kojih nekada standardni igrači napustaju server sa gorkim okusom događanja na njima a konstantno opadanje broja igraca na novim svjetovima se nije adekvatno popunilo preljevanjem igrača sa ba servera koji pak su srecu pronasli kod nas iz raznih razloga. Neki dan sam imao priliku pogledati malo svijet na ba serveru i sve u svemu to izgleda jako jako dobro. Barem u mojim ocima. Broj igraca tamo je statisticki gotovo duplo veci, sto znaci da su nove izmjene na njihovim svijetovima nisu dovele do toliko otpadanja igraca. Poanta, takav svijet je dobar. U konacnici, pravo pitanje je da li zelimo "ciste" svijetove pa makar bilo samo 50 igraca na njima, ili se prepustiti vec ustaloj tradicij da dobar dio acc po svijetovima su fiktivne osobe, a svjedoci smo postojanja cak i cijelih fiktivnih plemena.

Prijedloga za sitanje, osobno mogu reci da mi od same rijec sit, dođe lose. Odradio sam dosta toga i apsolutno nista privlacno u tome nema i osobno mi je preopterecenje koje vise nezelim prolaziti. Plus morao moliti ljude da drze zivim acc da bi nam pomogli sto i nije bilo tako lako jer u tom trenutku svi koji su nestajali sa svijeta nisu posebno blagonaklono gledali na nas unatoc tome sto smo bili jedina ozbiljna kontra opcija na svijetu. Stoga mi je neshvatljivo da neko ima zelju da cuva, stiti, izgrađuje 10tak racuna za "nekoga".

Za kraj na predlozene prijedloge mogu dodati da bi volio da nema paladina i da bude crkva, jer meni takvi svjetovi izuzev sto odgovaraju imaju i dodatan draz upravo u tom kocenju sirenja i organiziranju boljih akcija za napredovanje. Tribe limit 25 i bez morala također.

Nadam se da admini mogu utjecati na postavke i da ce one biti u koristi vecine igraca sto nuzno neznaci da bi se vecina slozila sa navedenim prijedlozima, no eto nekako mislim da bi ovakva promjena bila jako dobra.
 
Last edited:

LukaZG

Guest
Slažem se.
Ja sam mislio da sam valjda jedini koji volim crkve. Takav svijet dovodi do većeg taktiziranja. Kad smo već kod toga, treba paladina i miliciju izbaciti. Paladin, odnosno baklja, je glavni razlog pravljenja multija. Još nešto, bilo bi dobro prepoloviti cijenu zlatnika da bude zanimljivije :)
 

bbkod

Guest
Neko voli crkvu, neko ne.
Neko bi sa strijelcima i paladinom,neki bez strijelaca ali sa paladinom... itd.
Svi smo razliciti, i nemamo iste zelje, zeljene postavke i slicno.

De gustibus non est disputandum.

Ove 4 postavke koje sam predlozio bi trebale postati standard svih novih servera, nezavisno od drugih postavki,
crkva,paladin i slicno.
Jer bez ovih postavki, multiji ce biti dominantni, i broj igraca ce se dramaticno smanjivati na novim serverima!

U konacnici, pravo pitanje je da li zelimo "ciste" svijetove pa makar bilo samo 50 igraca na njima, ili se prepustiti vec ustaloj tradicij da dobar dio acc po svijetovima su fiktivne osobe, a svjedoci smo postojanja cak i cijelih fiktivnih plemena.
To je to. AT je dobro rekao. Ili igramo posteno ili recite fino igracima, da mogu da rade sta zele.
 

plava007

Guest
Vidim da se uskoro otvora novi ba server, sto vjerovatno znaci da ce ubrzo i hr 10.

Moj prijedlog adminima je da ugrade u same postavke servera mehanizme zastite od multija, varanja, iskoriscavanja racuna i slicno.Kako,sasvim jednostavno...

1. Nije dozvoljeno van plemensko deffanje igraca.
2. Da bi deffali nekog igraca on mora biti 7 dana clan vaseg plemena. Ako je bio 7 dana clan plemena,ako napusti pleme ili ode u drugo, opet je potreban ovaj period od 7 dana.
3. Nije moguce unutarplemsko noblanje(samo se ukljuci posjeta kad napadate svog igraca).
4. Jedan igrac moze sittati u istom trenutku najvise 2 racuna, i ukupno sittanje ne smije trajati duze od 30 dana.
Ovakve postavke definitivno ne idu "na ruku" tribal hugs savezima, što bi uvelike doprinijelo sporijem zatvaranju svijetova.
To je innogamesu itekako u interesu, svijetovi se zatvaraju ko na traci.

Ostaje nam da se nadamo da će ove ideje dobiti prolaz i da su izvedive.
 

piplok

Active Member
Reaction score
0
Ovakve postavke definitivno ne idu "na ruku" tribal hugs savezima, što bi uvelike doprinijelo sporijem zatvaranju svijetova.
To je innogamesu itekako u interesu, svijetovi se zatvaraju ko na traci.

Ostaje nam da se nadamo da će ove ideje dobiti prolaz i da su izvedive.
ne znam koliko si upoznata ali sva ova pravila su vec uvedena na ba serveru osim ovog zadnjeg mislim, koje je po meni cista glupost
 

WiCkED

Administrator
Reaction score
36
Hvala na prijedlozima. Probati ćemo implementirati većinu ovog u idućem svijetu, i nama više odgovara da se igra stvarno igra a ne da se rade razni tribal hugs i pokusaji zaobilazenja pravila. Što se ostalog tiče, evo pokrenuo sam temu u kojoj ste slobodni izraziti svoje želje, probati ću svakako čim više toga progurati prema vašim željama - http://forum.plemena.com.hr/showthread.php?1955-Postavke-Svijet-10
 

blacknight

Member
Reaction score
0
boriss novi ba svijet se ne otvara...

BA server se zatvara...skroz...nema ga vise...

kazem i tu...

iznudite najbolje postavke...povucite igrace sta su ostali na BA serverima...i evo rokanja...

naravno uvedite ove borissove prijedloge...

samo u vezi ovog sittanja....nakon 10 dana sitta nema pomicanja vojske na sittanom racunu...pa razmislit ces da li ces ostavis acc na sittu...kod odes na g.o.
 

bbkod

Guest
ne znam koliko si upoznata ali sva ova pravila su vec uvedena na ba serveru osim ovog zadnjeg mislim, koje je po meni cista glupost
A zasto je cista glupost? Imas li neko obrazlozenje?
Koliko bi po tvom misljenju trebalo biti dopusteno sittova?

Rekao sam da se ova pravila primjenjuju vec na drugim serverima i da nisu nista novo.
Novitete koji su se pokazali kao dobri na drugim svjetovima trebalo bi i mi da uvodimo.
 
Status
Not open for further replies.