Redizajn Planera napada

WiCkED

Administrator
Reaction score
36
Pozdrav, hrabri avanturisti, gospodari i dame!
Na ovaj lijepi dan u proljeće 2021. godine, uzbuđeni smo što možemo objaviti nešto na čemu su naši programeri radili već neko vrijeme:

Redizajn Planera napada!

Trenutni Planer napada je nezgodan za upotrebu i zbog toga je zajednica zatražila redizajn.
Kako je razvoj još uvijek u tijeku, još uvijek je moguće uvesti male promjene i novosti u njega. Želimo stvoriti najbolje moguće iskustvo za sve vas, pa vas molimo za povratne informacije o ovom članku.

Dizajnerske promjene


image2021-3-5_12-45-30.pngNovi planer napada podijelit će se u 3 ključna dijela i pristupit će mu se na isti način kao i trenutnom planeru napada. Ova tri odjeljka su karta, popis naredbi i obrazac za dodjelu naloga, a oni će se prikazati nakon što igrač provjeri tipku "otvori planer napada" na stranici karte. To osigurava čistu ploču za svaki odjeljak alata i omogućuje korisnicima pristup bez zabune. Prvi novi ključni odjeljak je:

Karta

Karta omogućuje igraču da odabere ciljeve sela izravno s karte. Klikom na selo umetnut će se njihove koordinate u obrazac za dodjelu naredbi i ukloniti ih iz obrasca za naredbe ako se klikne drugi put. Prikazat će jedinstvenu ikonu na selima koja su navedena u dodijeljenom redoslijedu - jedna ikona za Napade, jedna ikona za lažne i jedna ikona za podršku. Te će ikone biti jedinstvene za planer napada kako bi se izbjegla zabuna (privremene ikone korištene su radi ilustracije.


image2021-3-1_1-24-3.png


Popis naredbi

Drugi ključni odjeljak novog planera napada je Popis naredbi. Popis naredbi prikazuje naredbe koje su igrači dodijelili svojim plemenskim igračima. Naredbe će se prikazivati kronološkim redoslijedom, od najnovijeg do najstarijeg. Navest će se ime, vrsta, ciljevi, vrijeme napada, dodijeljeni igrači i dodijeljeni broj postrojbi reda. Igrači mogu uređivati naredbe pritiskom na gumb za uređivanje prikazan u gornjem desnom kutu. Kako dodijeljeni igrači izvrše naredbu, pored njihovog imena pojavit će se oznaka koja potvrđuje da su poslali svoje postrojbe na navedene mete. Možda ćemo u budućnosti razmotriti da ovo ovisi o postavkama privatnosti / dijeljenja pojedinog igrača.

image2021-3-5_12-55-11.png


Za davanje naredbi postoji zaseban odjeljak.

Dodijeljene naredbe pojavit će se za igrače na njihovom okupljalištu, omogućujući im da brzo vide koje napade trebaju poslati i kada. Igrači jednostavno trebaju kliknuti na selo u redosljedu, što će ispuniti naredbeni obrazac potrebnim trupe i ciljati točno selo. Odatle mogu napad dovršiti kao i obično. Igrači mogu ispuniti naredbe iz bilo kojeg svog sela.

Sve dok igrač pošalje prave trupe, naredbu nije briga dolaze li napadi ili podrška iz različitih sela. Kada je naredba ispunjena, pored njezina imena pojavit će se oznaka koja omogućuje da vidite kako je dovršena. X sati nakon vremena lansiranja navedenog u naredbi, automatski će se izbrisati s okupljališta.

image2021-3-1_15-10-0.png


Obrazac za dodjelu naloga


Treći i posljednji ključni odjeljak je obrazac za dodjelu naloga. Igrači mogu dodijeliti naredbe igračima iz svog plemena iz obrasca za dodjelu naloga. Oni mogu imenovati svoje naredbe, ali prema zadanim postavkama automatski će biti imenovani numeričkim redoslijedom (tako će njihov prvi dodijeljeni nalog biti automatski nazvan Naredba br. 1). Moći će biti ručno dodavanje koordinata sela po narudžbi ili mogu kliknuti sela na karti da bi ih dodali u red. Igrači mogu odrediti točne vrste i količine trupa potrebnih u napadu, potpori ili lažnom napadu. Ako igrač ne navede iznos za vrstu postrojbe, automatski će biti isključen iz naredbe.

Zbog činjenice da igrači dodjeljuju napade drugim igračima, čija sela ne mogu odrediti, igrači mogu samo odrediti vrijeme dolaska napada - igračima kojima je dodijeljen redoslijed prikazat će se potrebno vrijeme pokretanja za napade kada imaju malo naredbi s okupljališta. Igrači mogu s popisa odabrati člana svojeg plemena ili pomoću funkcije pretraživanja pronaći određenog člana plemena


Jednom dodijeljene naredbe pojavit će se na popisu naloga u planeru napada i na okupljalištu dodijeljenih igrača. Kao i na okupljalištu, narudžbe će se izvršiti X sati nakon određenog vremena dolaska.

Igrači će biti ograničeni na do 50 sela u jednom redoslijedu, ali broj naredbi nije ograničen. Ovaj limit je zbog tehničkih ograničenja i može se povećati tijekom beta verzije i / ili dok je značajka aktivna, odnosno dok prikupimo dovoljno podataka o tome koliko opterećuje servere za igre. Također, ograničenje je tu da se spriječi napuhavanje popisa narudžbi s ogromnom količinom sela koja treba napasti, ali čekat ćemo povratne informacije o tome.

image2021-3-5_12-55-42.png


Vaše mišljenje?


Kako želimo da Planer napada koristi što više vas, redizajn se bavi cijelim Planerom i drastično ga mijenja. Zbog toga bismo željeli imati vaše povratne informacije o tome! Ako imate bilo kakvih pitanja, javite nam u komentarima.
Želimo da vam svima bude koristan i ako nešto možemo učiniti kako bismo ga poboljšali, pokušat ćemo to riješiti. Hvala unaprijed na suradnji!

Plemena tim
 
Top