Suočavanje u povodu end game faze sv 10. ROYAL

DeletedUser

Guest
Povodom ulaska sv 10 u end game fazu, umjesto klasičnog intervju-a, danas razgovaram
sa predstavnicima pobjedničkog plemena Royal i njihovim glavnim protivnicima Wanted.

Three Wise Men kao prvi igrač svijeta deset, poznati dvojac Rubo, Snowball, dali su prilično opširnu analizu dešavanja na sv 10, tijek ratovanja, međuljudskih odnosa i još puno toga.

Kako je nastao Royal i od kakvih članova se sastojao Royal od početka pa do end game faze? Ti si poznat kao jedan od igrača koji je ostao na računu Three Wise Men od samog početka pa do end game faze.
Promjene u sastavu igrača u odnosu na početak igre i sada.



Snowball:

Pitanje kako je nastao Royal treba postavit Lazi (vitez zamlata) jer ga je on osnovao. Mi smo počeli u koktelima (SHAKE) na istom kontinentu gdje i RB-PAT. Na početku je to bila glavna priča hr10, a Royal i Wanted se nisu puno ni spominjali. Shake je bila otprilike ekipa Gradela s hr9, dakle Neji, Brave, Penny, Any, Darija, SalePg, Kinder, Dragana, Kenta itd. Ukupno je došlo mislim 23 igrača, a mi smo tu negdje 12. igrač haha. Međutim, RB-PAT dolazi sa 60 igrača. Svejedno, s obzirom na sposobnosti igrača, Shake nije odigrao dobro koliko je mogao. Postavka servera da nema početnih barbarskih sela je mnoge deprimirala. Znači džaba ti znanje i aktivnost kad si skoro jednak pointwhore-u koji pravi rudnike. Neki igrači su bili i u fazi prestanka s plemenima. RB-PAT je bio jako dobro organiziran za tako nešto i počeo je rat i katanje naših igrača. Mislim da rat takvog intenziteta u tako ranoj fazi nije viđen dosad na hr serverima. Shake je malo pomalo nestao, ali ostalo nas je par koji smo se priključili Royalu i nastavili borbu. U svakom slučaju otpor koji je Shake pružio je bio odlučujući faktor u daljnoj borbi protiv RB-PAT jer su zaostali u odnosu na Royal. Royal je početnoj postavi s vremenom dodao pored nas iz plemena Shake i dio igrača iz RB nakon završetka tog rata, kao i dio igrača iz NM nakon rata s njima. Sve je to bila logična odluka nakon što smo bili suočeni s brojnijim neprijateljima, a nije se radilo ni o kakvim masovnim regrutacijama ili tzv. Tribalhugs, nego jednostavno poziv korektnim igračima da nastavimo borbu zajedno. Royal nikad nije prekršio ono što je bilo dogovoreno sa nekim igračem ili plemenom. Do end game faze imamo još primanje 2-3 igrača iz Žohara nakon što je Wanted prekinuo savez s njima te završno primanje Avanture i irido nakon raskola u Wantedu. S obzirom na ovakav mix igrača, i to govori o velikom uspjehu Royala jer plemena uglavnom dolaze u uigranim sastavima nakon igranja na više servera.

Rubo:

snow je to objasnio perfektno....ko da čitam enciklopediju :)



Odnos sa plemenom NM?


Snowball:

Tegoban. Nakon pregovora s njima preporučljiv je boravak u prirodi, rekreacija, bavljenje nekim hobijem. Ako nema mogućnosti za to onda terapija antidepresivima. Početno vodstvo Royala je, želeći se koncentrarati na RB, s njima dogovorilo savez, a oni istovremeno imaju i savez s RB. Dakle, to je u biti samo NAP bez zajedničkog cilja. Zbijeni na K44, bez ozbiljnijih protivnika tu, i jedni i drugi uglavnom uzimaju barbare pa nastaju problemi oko rezervacija, naročito jer je ovo bio svijet s crkvom. Onda se nešto dogovori s jednim, drugim i trećim vodjom NM-a. Onda se pojavi neki četvrti koji je dual s ovim drugim koji digne paniku jer kako je neko mogao uzeti tog barbara, a da on ne zna. Jer ne može se to ako on ne odobri jer on je vodja. Tako nekako je to bilo. A ko su sve bili vodje NM-a ostaje misterija.
Nakon što su se odlučili za stranu RB-a i Wanteda, došlo je do rata i naše pobjede. Restartali smo one koji su od početka bili za RB i nastavili dalje s Robiladovom ekipom zajedno.

Rubo:

također sve objašnjeno...jedino da se nadovežem na ovo "nastavili sa robiladovom ekipom zajedno" nije ni to išlo tako glatko....na kraju je dogovoreno da robilad prelazi kod nas,ali sa njim idu i svi njegovi igrači,uz naše odriješene ruke da ekstra strogom selekcijom ostavimo,odnosno odbacimo one koji to zaslužuju....sjećam se da sam nakon 3 dana imao 7 prekriženih imena 10-tak ih je odma pristalo na spajanje računa i duale,
kroz mjesec dana ostalo je 5-6 dobrih i aktivnih računa,neki su ostali i do kraja i mislim da kad se sve zbroji,nikad nisu imali pritužbe da ih se tretira kao pridošlice već kao punopravne članove royala...100% sam siguran da mi jesmo,ko i sve ostale


Par riječi o ratu sa RB.
Jedan od glavnih čimbenika uspješne royalove obrane je baš tvoj acc na kojem RB zabilježava teške gubitke offova.
Koliko ima istine u podatku da je u tom periodu igre Royal kontrolirao oko 4-5 računa u plemenu Rb?
Smatraš li da je pleme RB prerano otišlo sa svijeta?

Nakon pobjede nad plemenom RB za kojeg je Royal tvrdio da mu je o jedini cilj igre, Wantedu je ponuđen savez, koji su oni odbili i jedino logično rješenje tj nastavak je bio otvoren sukob tj rat..koji je proglašen Wantedu tek par mjeseci nakon početka sukoba.
Koji je razlog takve odluke?


Snowball:

Hm, pogriješila si s vremenskim redoslijedom.. Mi smo još ratovali sa RB kada smo saznali za namjere o stvaranju trojnog pakta Wanted-NM-RB. Naravno da se činilo da nemamo šanse protiv svih pa je odlučeno da se razgovara s Wantedom (s kojim dotad nije bilo ni sukoba, ni bilo kakvih dogovora). To su one čuvene prepiske Dise i Kriegera gdje smo im ponudili da oni uzimaju jug, a mi sjever pa da se poslije ili spojimo ili ratujemo do kraja. Oni su to odbili tako da smo ušli u rat i protiv Wanteda i NM. Počelo je zajedničkim napadom RB i NM na jednog našeg izoliranog igrača koji je na kraju i restartan, ali je RB opet tu izgubio sav off pa smo opet bili mirni s te strane. NM se nije pokazao u napadačkom smislu kao opasan protivnik osim restarta tog igrača. U kontri smo imali više uspjeha te se fokusirali na njihove vodje što su zagovarali paktove protiv nas. S Wantedom tada nije bilo puno dodirnih točaka, ali napravili su i oni jednu akciju gdje smo se obranili i onda nas svakodnevno zasipali fejkovima i trik napadima (pornijev copy paste s hr7 J ). Tako da smo mi više od mjesec dana ratovali protiv sva ta tri plemena. Sasvim precizno: od 6.3.2013. do 12.4.2013.

Rubo:

4-5 računa....? jedan kraći vremenski period imali smo njihov forum (bez eventualno postojećih skrivenih djelova) i jednom informaciju od njihovog člana vodstva da sljedeća akcija ide na dekkere a ne na twm. mislim da je to bila 3. po redu velika akcija rb-a, a i sad kad su spomenute te akcije...taj dio igre...nismo definitivno tad bili toliko jaki koliko smo postali kasnije...ali kvaliteta igre,zajebancija,podočnjaci..to su bili dani.
šlag na tortu je ona nagrada 1. do 5 milja poraženih...vremenski puno prije nego na bilo kojem drugom svijetu,a ovdje nije bilo baklje...dovoljno da kad poslje toga nešto kažemo,ljudi uvaže
jesu li prerano otišli sa svijeta? ne znam kakva je situacija bila tamo,ali mogu pretpostavit..ne ide ti,jedan,dva odustanu ostalima padne moral..nije se lako izvuć iz te situacije,da su ostali duže mi bi najvjerojatnijei njih pobjedili,ali onda nebi njihovi članovi prešli kod nas...skroz druga priča,sa nikad nećemo doznat kakvim završetkom
Nakon pobjede nad plemenom RB za kojeg je Royal tvrdio da mu je o jedini cilj igre, Wantedu je ponuđen savez, koji su oni odbili i jedino logično rješenje tj nastavak je bio otvoren sukob tj rat..koji je proglašen Wantedu tek par mjeseci nakon početka sukoba. Koji je razlog takve odluke?
za taj pokušaj sporazuma ja nisam znao...bilo je govora o tome na skypu,da ili ne,što ćemo,kako ćemo,sve je to meni više izgledalo kao ispitivanje terena prije nego nešto ozbiljno,ali neću ulazit previše u analizu jer stvarno nisam najbolje upućen, a rat da je proglašen tek nakon par mjeseci nakon početka sukoba,to je istina...vjerojatno se nije gledalo na to da se objavi,obje strane su vrlo dobro znale da su u ratu,pa nije bilo ni potrebe
kasnije je objavljeno,valjda da se vidi da smo mi uzeli najviše sela :p
 

DeletedUser

Guest
Opće je poznat u toj fazi igre Wantedov savez sa NM. I prekid tog saveza.
No manje je poznat razlog kako je tadašnji vođa NM-a prešao u Royal. Molim komentar.

U sukobu Royala sa Žoharima, upravo najžešći igrači Royala su bivši članovi RB-a koje je Royal pozvao u svoje redove nakon raspada RB-a.
Takva iako ne sasvim uobičajena odluka se pokazala kao vrlo uspješna u osvajanju svijeta kao općenito i način diplomacije na koju kartu je Royal uspješno zaigrao.
Pročitala sam negdje na forumu citiram: " Royal je odigrao na način na koji se osvajaju svijetovi" Molim komentar.


Snowball:

Bivši igrači RB-a su bili najbliže Žoharima pa je bilo logično da preuzmu glavnu ulogu u tim akcijama što su i napravili uspješno. No, uključilo se s vremenom dosta igrača. Npr. mi na TWM smo se prebacili praktično na kraj svijeta u uzimali sve redom: Zohare i njihove akademce i sve što je bilo na putu (i naš specijalitet bonus sela haha).
A što se tiče tog komentara na Royalovo osvajanje svijeta ja imam ovaj komentar: Da Wanted nije imao diplomacije, osvojili bi svijet!

Rubo:
većinu toga je odgovorio snowball, a točno je da je royal odigrao na način kako se osvajaju svijetovi. ipak smo ga osvojili...samo postoji više načina osvajanja svijetova.
ne znam u kojem je kontekstu izašao taj komentar, pretpostavljam na neke fore s diplomacijama...mi kad pogledamo naš ODA i ODD,ratove iz kojih smo izašli kao pobjednici,nemamo potrebe za opravdanjima.
nema puno plemena koja su toliko ratova vodila,nekad i istovremeno, a pogotovo nema plemena koja su porazila takva dobra plemena kao što su wanted i rb,pa čak i nm,žohari,alkosi imaju kvalitet za uzet svijet,samo ne svijet na kojem mi igramo hehe


U daljnoj fazi igre Royal uspješno seli sve jače igrače na front, dok Wanted provodi mjesece u okruženju. Velika razlika u broju sela i igrača dovodi do situacije da royal uspješno probija frontu na jednom po jednom igraču šta ih i dovodi do konačnog odustajanja.

Snowball:

Wanted nije na pravi način pomagao svojim saveznicima ni onima koje su primili kod sebe tako da smo došli do njih bez tolikog korištenja razlike u broju sela. Tek od akcija na Dektivu i Matana se počelo masovno uključivati sve igrače i držati ih pod stalnim napadima te su počeli odustajati. Opet borba selo po selo na K55 je iscrpljujuća tako da je to moglo još dugo trajati. Ali raskol u Wantedu i izlazak dva pretežno deff igrača ih slabi dodatno. A onda ide i naša akcija na k44 gdje smo mi i ellene probili i taj dio fronta. Ovim putem zahvaljujemo Zlatki vrtirepki što je u intervjuu odala način kako pozicionira crkve

Rubo:

ovo je onaj dio,kad su krigera prozivali da daje uvjete i ucjenjuje, to je on i radio,ali po meni sasvim opravdano,granicu su morali činiti aktivni igrači,mi smo znali da je bitno ne gubit sela,da će doć ljeto,da će wanted oslabit.
konačno smo došli u situaciju kad je vrijeme i količina vojske/sela naš saveznik i kao što kažeš,jedan po jedan i wanted je pao, sad izgleda jednostavno,ali nije bilo, nije bilo lako ni jednog od tih "jedan po jedan" natjerat da odustane


U to vrijeme poznat je sukob između članova Royala o čemu se moglo čitati na forumu, čak se moglo pročitati da je situacija međuljudskih odnosa u plemenu izrazito loša.
Tvoj komentar te situacije.


Da li bi u aktualnom sastavu Royala zaigrao još koji svijet?


Snowball:

Pitanje je da li ću uopće igrati jos neki svijet haha. U svakom slučaju bilo mi je zadovoljstvo igrati sa vecinom igraca Royala. Posebno izdvajam Nejija, Kentu, Elenu i Crnog viteza.

Rubo:

sa aktualnim sastavom...nekako mi miriše na trik pitanje...u ovom plemenu ima više igrača bez kojih više neće bit isto i koji mogu bit prevaga da igram,nego što ima onih koji mogu bit prevaga da ne igram.
svađa,naravno da je bilo,netko uzme što je drugi rezervirao,netko profula hittime,netko prespava,netko je od prvog dana na zubu,nekad se sutretnu 2 ega pa se sve dimi..netko bude izbačen,a poznanik je od drugog...10 ljudi 100 ćudi,a mili milion različitih situacija...bilo je svađa iz kojih su posvađani izlazili pametniji,kao i onih di su pojedinci svijesno pojeli g.... jer su gledali interese pleme, čak su i na svoju ruku radili stvari za koje se i ne zna samo da se izbjegnu neki drugi problemi.
ja se osobno također posvađao sa nekim članovima,mirio zaraćene strane..dio plemena i zna za neke svađe,iako većina toga,kao i najsočniji detalji se nalaze na pp i skype razgovorima i sada ne namjeravam o tome.
sve je to u jednu ruku i sastavni dio vođenja plemena,a ovo je pleme iz svih neugodnih situacija izvedeno i to je ono zbog čega sam ponosan i zbog čega je sve vrijedilo,da na kraju ROYAL osvaja svijet...


Tvoj komentar o Wantedu, njihove vrline i mane.

Snowball:

Ekipa jako dobrih igrača i strašno aktivnih. Znali su raditi dobre akcije, obraniti se, prenoblavat se oko jednog sela po čitav dan.
Osim što su se poigravali s diplomacijom tu im je mana što svojim saveznicima nisu pomagali. I one koje su regrutirali nisu deffali kao što su deffali.

Rubo:

strašno pleme, pogotovo u početku.
kasnije su oslabljeni,otišlo im je dosta igrača i to glavnih,niej to više to...nema zajedništva ko prije, nije to opravdanje za njih,to se i nama događalo,ali manje...to je nekako trebalo ili zaustavit ili prikrit...dobro snow kaže,teško primaju nekog u svoju "obitelj"
zato i nastaju problemi kako vrijeme odmiče,konkretno na sv10 su imali i par krivih procjena sve se to skupi, ovo što snow kaže s izoliranim selima,nikakve koristi od tog nisu imali,pogotovo s ovim postavkama.
neke akcije što su radili za mete su odabrali baš najaktivnije naše članove, počeli sa barb selima za deff-dosta off sela prebacili u deff,po meni to ne ide ako si malobrojniji.
jedina šansa ti je aktivnost,a za aktivnost ti treba off,ti moraš bit taj koji nameće ritam,oni su se na kraju zatvorili na kontinent i niej bilo izlaza,bila je strašna obrana,ali bili su svijesni da je samo pitanje vremena kad će još par igrača odustat i kad je došao taj trenutak predali su se svi. da se krivo ne shvati-napisao sam samo par kritika,jer su pohvale već dosadile,pleme je odlično o tome nema govora i baš zato je bilo uživancija igrat na ovom svijetu..hvala wanted na pravoj borbi :)

Hvala vama na opširnoj analizi, iako end game faza ovog svijeta završava negdje iza nove godine, mislim da nije prerano čestitati vam na osvojenom svijetu, hvala i vama i vašim protivnicima na svim ovim mjesecima borbe i ustrajnosti koju ste oboje pokazali.
Lijepi, iskreni i korektni odgovori, sad pogledajmo svi kako se sa sličnim pitanjima nosio Wanted.
:)
 

DeletedUser

Guest
Svaka cast na intervju i zanimljivim odgovorima , imao bih nekih stvari negirati ili nadodati ali svak ima svoje videnje , u sustini bilo je zanimljivo igrati protiv vaseg acc...i jedan od rijetkih iz royala koji zasluzuju cestitku ..bar po meni :pivo:
 

Mr. Indigo

Well-Known Member
Reaction score
112
Iskrene čestitke na borbi i trudu i osvajanju svijeta. I te špijune i te zajebancije, ma i to je znanje. Udarali smo se jako, bilo je ludo i nezaboravno. :festa:

Iskrene čestitke i Wantedu, dobra ste vi ekipa. :andjeo:


p.s. vas dvojica mi nijednog grada niste uzeli, kao ni ja vama.. srest ćemo se negdje, makar u Zimbabveu (kao što moj drugar/ica Octavian zna reči)

:pivo:
 

worf

New Member
Reaction score
1
kako bi reko meni jedan omrazeni lik
i te spijune nabijem na ....

zanimljiv svijet nasao sam drustvo u njemu , duala koj mi pase, ljude sa kojima necu nikad igrati ! kao i ljude sa kojima bih rado uvijek igrao ...
cestitke svima svida mi se konacni poredak dijelomicno je pošten
ps: nezalim sto sam otisao trebao sam puno ranije :predaja:
 

snowball

Member
Reaction score
0
Na zadnje pitanje fali dio mog odgovora. Valjda se zagubilo u copy paste. Nije nesto bitno, ali posto se rubo ispod poziva na to evo da bude jasnije:

Tvoj komentar o Wantedu, njihove vrline i mane.

Ekipa jako dobrih igrača i strašno aktivnih. Znali su raditi dobre akcije, obraniti se, prenoblavat se oko jednog sela po čitav dan.
Osim što su se poigravali s diplomacijom tu im je mana što svojim saveznicima nisu pomagali. I one koje su regrutirali nisu deffali kao što su deffali originalne članove. Tako su umjesto da pomaknu liniju samo čekali da do dodjemo do njih. Također, dosta loših taktičkih odluka. Naročito sa zauzimanjem sela u pozadini. Djeluje kao dobar plan, naći nekog neaktivnog, noblati ga pa kao koristit kao bazu za poslije. Ali na svijetu sa ovakvim postavkama nema koristi od toga kad igraš protiv iole aktivnih igrača. Kad bi tako pala neka sela, obično je nama Krieger dao zadatak da preuzmemo sela okolo. I tako npr. Andy, koji je obično i radio te gerilske upade, zauzme 4 sela, ubaci po 200 k deffa u svako selo, a mi dodjemo okolo i ubacimo 30 k deffa gdje stavimo crkvu i to je to. Bilo je još takvih izoliranih sela, deff u njima leži u hladovini, a gori kod Matana, Dektive i drugih.
Onda, bilo je tu igrača stare škole. Strašni offeri, obrana sjeckanjem plemića i te stvari. Onda kad se počnu lijepiti stalno po zidovima izgube volju (ili što bi se reklo „imaju obaveza u RL“).
 

Crni-Vitez

Member
Reaction score
6
Dobar intervju, dobre analize i objašnjenja, svaka čast. :)
Možda bi se mogao još koji detalj ubacit, ali valjda će bit još neki intervju do kraja ovog svjeta, pa nek ostane nešto i za kraj. :)

Uvik sam govorio da je ovo najjači HR svijet, prepun ponajboljih igrača koji su igrali na HR i BA serverima, (čak i poneki slovenac haha)
i mislim da će se teško ponoviti ovako jak svijet.

Čestitam ROYALu, bilo je dugo, naporno i teško, ali uspjeli smo.
Čestitam i RB, PAT i WANTED plemenima, stvarno jaka plemena, nijanse su odlučivale.
Ali eto, bili smo 'mrvicu' bolji :) :pivo:
Čak i ova prepucavanja po forumu, (ponekad se malo i pretjera,) ali i to je bila jedna stvar koja mi se sviđala na ovom svjetu. :eek:ok:
 

kodiak

Member
Reaction score
1
Čestite Royalu na osvojenom svijetu.
Konačno da jedan pobjedinik svijeta dobije zasluženi prostor :eek:ok:

Vjerujem da nije bilo lako-WANTED je imao odličnih igrača , o RB-u da ne pričam(vidi se sadašnji poredak igrača koje su prešli u royal), te za sve ovo izvesti je trebalo stvarno puno volje i truda.
 

Toni

Active Member
Reaction score
11
Cestitke pobjednicima naravno :eek:k:
Pokazali ste snagu i aktivnost :pivo:

al eto opet mi se nesvida,rat s RB-regrutiranje par igraca,rat s NN-regrutiranje par igraca,i na kraju rat s WANTEDOM-regrutiranje par igraca...

bezpotrebno,vjerujem da bi ih i ovako razbili :pivo:
 

DeletedUser

Guest
Cestitke pobjednicima naravno :eek:k:
Pokazali ste snagu i aktivnost :pivo:

al eto opet mi se nesvida,rat s RB-regrutiranje par igraca,rat s NN-regrutiranje par igraca,i na kraju rat s WANTEDOM-regrutiranje par igraca...

bezpotrebno,vjerujem da bi ih i ovako razbili :pivo:

Prvo poraz plemena pa onda "regrutiranje" :)
da se razumijemo
 

Crni-Vitez

Member
Reaction score
6
Cestitke pobjednicima naravno :eek:k:
Pokazali ste snagu i aktivnost :pivo:

al eto opet mi se nesvida,rat s RB-regrutiranje par igraca,rat s NN-regrutiranje par igraca,i na kraju rat s WANTEDOM-regrutiranje par igraca...

bezpotrebno,vjerujem da bi ih i ovako razbili :pivo:

Pa Toni, možda ti se ne sviđa, ali to je jako pametno :andjeo: :eek:k:
A i nije ti ovo Rambo, ono u stilu: razbi sve i vrati se sam :boks:
Iako, tanka je granica između pametnog i pretjeranog :kokice::pivo:
 

AT ANIMAL

Super Moderator
Reaction score
2
Jako lijepo od Snowa i Rube, razlike u viđenjima su naravno iz suprotnih percepcija gledanja određenih situacija, premda me iznenađuje koliko su u dosta stvari odlicno ocjenili situaciju u wantedu, royalu u pojedinim etapama. Svakako pozitivno odrađeno sto me jako veseli. Cestitam na prvom mjestu na svijetu i svako dobro. :pivo:
 
Last edited:

RoyalSoldier

Well-Known Member
Reaction score
232
jako fino odradjeno od strane plave i ova dva odlicna momka ,eh sad momka :p..
na jedan pozitivan nacin opisana sva desavanja unutar svijeta i samog plemena..cestitke Royalu na 100 % dominaciji i naravno snowu i rubi na jednom odlicno odradjenom poslu :pivo:
 

Mrkey

Member
Reaction score
2
TWM je dao odličan prikaz svijeta.
Nije ni čudo što RB-u nije išlo, što su se toliko kucali, pored špije iz vodstva ;)
 

Toni

Active Member
Reaction score
11
Pa Toni, možda ti se ne sviđa, ali to je jako pametno :andjeo: :eek:k:
A i nije ti ovo Rambo, ono u stilu: razbi sve i vrati se sam :boks:
Iako, tanka je granica između pametnog i pretjeranog :kokice::pivo:

Znam,al eto vise volim kad se lupa..
Takoder cestitke WANTEDU,dobra ste ekipa :pivo:
 

DeletedUser

Guest
Čestitam, naravno Royalu koji je bio moj favorit od samog početka pa do kraja.

Čestitam ovoj dvoici na jednom računu Snow i Rubo drago mi je da su bili medzu nama.
A da ja sam na samom početku rekao da igram u RB-eu a pojavio se i taj špiun u vodstvu RB-ea šta vi mislite ko je to bio.
Hahahahahahahahaha.

Drago mi je da sam bio dio tima sa hr.10.
 
Top