WANTED + NM + NM@ + RB + RB@ vs ROYAL

Status
Not open for further replies.

DODILI

Banned
Reaction score
0
Hajde za mene izmisli nešto
Ako me snađu neke opsesije.
Hajde za mene izmisli nešto



§1) Jedan račun po igraču

Svakom igraču je dozvoljen samo jedan račun po svijetu (osim čuvanja računa). Dijeljenje vaše šifre sa igračima koji igraju druge račune je strogo zabranjeno.


Krivci nek se kazne, jel ti to mozes procitat sa razumjevanjem ?

edit:
nisam admin vec moderator, ni to ti nije razumljivo

da i to do nedugo moderator i svijeta koji igraš, a sve lijepo piše u pravilima :D

Molimo primjetite da većina moderatora još uvijek igra Plemena! Oni imaju jednaka prava postati u ulozi igrača kao i svi drugi: Nijedan moderator ne uređuje forum svijeta na kojem igra, te stoga nema razloga za pristranost. Zapamtite da su oni volonteri, igrači baš poput vas. Stoga izvan njihovog posla moderiranja, tretirajte ih baš kako biste se ponašali prema bilo kojem drugom suigraču.

Ne kažem da su Royalovci sunce zlatno, al bogami nisi ni ti poštenjačina neka.
 

DeletedUser

Guest
kad se već pripadnici PLEME-a
tako zdušno bore i zalažu za poštivanje pravila tako su vjerojatno upoznati i sa ovim

http://forum.plemena.com.hr/showthread.php?712-Pravila-ka%C5%BEnjavanja-na-forumu&p=75363#post75363

kako je ovo ratna tema predviđena za ratna događanja između strana navedenih u naslovu, a ne za prozivanje admina čime se ne samo spama tema nego nastavlja sustavno prozivanje, omalovažavanje i vrijeđanje admina od strane pripadnika tog istog plemena na svim mogućim mjestima i temama,
korisnik se TRAJNO udaljava sa foruma.
 

DeletedUser

Guest
Malo sam čitao ovu raspravu i blago rečeno, smiješna je.

Pod br. 1, Nervozni laki je jedini koji je oštečen, a on slučaj nije ni prijavio na podršku nego su to dr. napravili umjesto njega. Također, on je odgovoran za biranje svog duala sa kim će igrati. Slično kao i kad birate kome ćete ostaviti sitt te jasno piše u pravilima:

"Nećemo biti u mogućnosti popraviti štetu ukoliko vas čuvar računa ošteti. zato pažljivo birajte osobe koje će vam čuvati račun"

Pod br. 2, odgovoran je i njegov dual koji očito nije bio dual od povjerenja za što je kriv pravi vlasnik računa prilikom izbora s kime će igrati račun za koji oboje imaju pass. Isto stoji u pravilima:

"Dijeljenje vaše šifre sa igračima koji igraju druge račune je strogo zabranjeno"

Izravno je to prekršio.

Pod br. 3., odgovoran je i onaj koji je ušao u acc i poslao vojsku na put. Također stoji u pravilima:

"Zabranjeno je pokušavati ući na tuđi račun neovlašteno. I neuspjeli pokušaji će biti strogo kažnjeni."

Kad se to sve rezimira, nigdje ne stoji da jedno pleme ne smije iskoristiti datu prednost, u ovom slučaju iskoristiti priliku noblanja sela u pozadini neprijatelja. Po meni, WANTED nema veze sa ovim. Poklonjena su im sela na pladnju i svatko od vas bi to iskoristio da je situacija bila obrnuta. Svi vi koji kažete da ne biste, zavaravate sami sebe jer da ne prihvatite datu stratešku prednost, jednako je tome kao da dobijete na lotu i apsolutno ništa ne kupite sa tim novcem. Karikiram malo ali vjerujem da ste skužili poantu.

Dakle, krivci su redom Laki, dual i onaj tko je ulazio na acc preko predanog passa. WANTED vam je lijepo rekao da nisu to radili i da su prijavili cijelo svoje pleme na pregled. Isprika je nešto najmanje što možete napraviti ovdje. No kao i inače, prisutan je poznati balkanski mentalitet tako da sumnjam da će se tako što ovdje doživiti u bilo kojoj varijanti.

p.s. a vjerojatno da se laki nije javio uopće, prozvan bi bio izdajicom... kako to biva obično...
 

DeletedUser

Guest
Pod br.1 Nervozni Laki se javio podrsci.

Pod br.2 Njegov povremeni dual nam se javio isti dan da ocisti svoje ime tvrdeci da nije nikome rekao sifru.

Pod br.3 Sifra je nabavljena na neki drugi nacin, da li mu je na nekom drugom svijetu bila ista sifra, ili neko slucajno saznao davno ili nedavno u to ne ulazim kao sto smo vidjeli na skype slici kako Trawki neko daje sifru i pise ''hoces sifru od jednog accounta pa vi ulazite'', tako se ne obraca niko ko igra na tom accountu.

Pod br.4 Wanted je tvrdio na pocetku da im je nervozni laki javio da pokupe sela, kada smo trazili poruku kojom je to uradjeno nismo je dobili.

Pod br.5 Wanted odbija da kaze ko im je rekao da salju plemice jer ocigledno taj koji je rekao je upravo onaj koji je upao na racun i ispraznio sela.

Pod br.6 Wanted ocigledno nije uradio nista nelegalno.

Pod br.7 Bice zanimljivo vidjeti kako ce se ovo odigrati.
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
Spiderxx iskreno bolji komentar nije dugo postavljen , covjek sve rece , ali prije nekom metar u g... nego mikron u glavu ...,evo mnogi cekaju odluku inspekcije od strane podrske ..bas me interesuje sta ce sve na racunima naci :andjeo:
 

starcevica

Member
Reaction score
1
Pod br. 1, Nervozni laki je jedini koji je oštečen, a on slučaj nije ni prijavio na podršku nego su to dr. napravili umjesto njega. Također, on je odgovoran za biranje svog duala sa kim će igrati. Slično kao i kad birate kome ćete ostaviti sitt te jasno piše u pravilima:

Al` zato postoji i ovo

Nije dozvoljeno zloupotrebljavati čuvanje računa. Čuvar računa koji namjerno oštećuje račun koji čuva će biti kažnjen.

Također će biti kažnjen čuvar računa ako se primjeti da namjerno uništava bilo koji dio računa koji čuva, protivno instrukcijama pravog vlasnika.


:pivo:
 
Reaction score
0
Pod br. 3., odgovoran je i onaj koji je ušao u acc i poslao vojsku na put. Također stoji u pravilima:

"Zabranjeno je pokušavati ući na tuđi račun neovlašteno. I neuspjeli pokušaji će biti strogo kažnjeni."

E pa druze ovaj pokusaj ulaska je bio uspjesan :D
 

DeletedUser

Guest
Ono sto mene malo u cijeloj prici buni je to da je neko postavio poruke Nervoznog kad je vidio napade kako nema vremena da to prati i da trazi sittera. Nakoliko sati nakon toga ga je i plava pozvala da racun prijavi na podrsku, znaci momka nikako nije bilo od trenutka davanja sitta pa do poziva plave jer predpodstavljam da je u medjuvremenu dosao onda bi i prijavio upad na racun. Mene buni ovo, ako je on odmah dao sitt na cuvanje odakle vama ideja da pocnete istog momenta sa prozivanjem na vanjskom i optuzivanje na proxy upade. Ja koliko znam, sitter ne vidi prijave racuna kojeg sitta. A i nas ste ovdje optuzivali za hackovanje, govorili da je momak sifru vracao preko maila, ali baza je ovo:

13. krieger 18.03. u 19:57 sati
kopiraj ovdje napada bb kod sela i sta ima unutra
Nervozni Laki 18.03. u 19:57 sati
aa da me neko drugi sitta pa da ti kaze sta ide,jer Bgm nisam bio tu tako da nez sta idi
13. krieger 18.03. u 19:55 sati
mogu ali onda ti ne mogu poslati def
Nervozni Laki 18.03. u 19:54 sati
Krigi evo sitt imam neke napada tako da nezz sta ide nisam bio kuci nikako mozes li me sittat


Ja polazim od sebe, da dodjem za komp i da ne mogu uci na racun, da sifru moram vracati preko maila i da sam siguran da mi je provaljen acc, ja bi digao i nebo i zemlju na noge, a nebi atu poslao non salantnu poruku - aticu evo ti sitt imam nekih napada, a da pri tome ne spomenem provaljivanje na racun. Tako da meni ovo malo pocelo da smrdi sve.
Eto meni u svemu tome ovo malo zapalo za oko makar je vrlo lako moguce da ja nisam ni upratio sve kako spada jer se puno toga pisalo na forumu ovih dana pa ako sam nesto krivo protumacio ne zamjerite. U svakom slucaju tu je podrska da rijesi sve ovo.

Inace Spiderxx, odlican komentar. :pivo:
 
Last edited by a moderator:

DeletedUser

Guest
Plava je pozvala Nervoznog da prijavi podrsci skoro 24 SATA poslije hakovanja naloga iako koliko znam nije ni imao namjeru da to prijavljuje.. sifra je promjenjena stete nije bilo osim jednog manjeg sela, a valjda je jasno da se upad na nalog tesko skoro nemoguce dokazati. Medjutim u medjuvremenu Disa prijavljuje podrsci Nervoznog Lakija iako je njemu provaljen nalog kao i sve clanove Royala i Wanteda znaci skoro pola svijeta a samo nisu prijavili onog ko im je javio da uzmu sela i ko je ocigledan krivac.. Jasno je prema ranijim postovima da su odredjeni clanovi wanteda bili upuceni u sve ovo, jer ne zele ovdje da kazu ko im je stvarno rekao da salju te plemice

Ti polazi od sebe koliko god hoces, cinjenica je da u to vrijeme kad je napisano da se ostavi sit nije bilo naznaka da je nalog provaljen osim sto idu neki napadi u nocnom.. def mu je poslan nije bilo potrebe da se ostavlja sit zbog nekih nocnih napada, momak je bio slobodan dok ponovo nije usao na nalog nekoliko sati kasnije i vidio da mu je def vracen a vojska van sela.. tada je promjenio sifru i odradio sve sto treba da odbrani nalog.. njegov dual nije imao veze sa tim kao sto ovdje tvrdite znaci u pitanju je neka treca osoba - ponavljam ista ona koja je vama javila da saljte plemice na ta sela.. krijete je i dalje ali eto nadamo se da ce podrska provesti istragu, naci sve odgovorne i povuci adekvatne mjere za ovaj slucaj.. sto se mene tice toliko o tome cekamo admine i nema potrebe vise da se prica ovdje o tome, osim naravno ako clanovi wanteda nisu spremni da priznaju ko im je javio da se uzimaju sela
 

DeletedUser

Guest
Ono što je ROYAL radio neko vrijeme RBu,sada se njima dešava :) sve se vraća...sve se plaća...hakiranje i te stvari :)
 

DeletedUser

Guest
Neznam šta da kažem aj vi nešto recite ja sam ostao bez teksta nakon ovi izvještaja.
Možda lik napušta igru pa pokušaje nešto dobro uraditi za svoje pleme.


b66b7ca3b6.png

287b1625ea.png

af36a845f6.png

64860526c9.png

0115388f5c.png

3673ba7ca3.png


Kažem ja vama zamalo da vidi vojsku.
 

DeletedUser

Guest
Ono što je ROYAL radio neko vrijeme RBu,sada se njima dešava :) sve se vraća...sve se plaća...hakiranje i te stvari :)

Aj ne laprdaj Boga ti, sad smo pored spijuna i hakirali vam racune? De reci neko selo koje smo uzeli na taj ili slican nacin.
Sta li ce sledece biti.
 

DeletedUser

Guest
Ono što je ROYAL radio neko vrijeme RBu,sada se njima dešava :) sve se vraća...sve se plaća...hakiranje i te stvari :)

Evo našao sam dokaze za hakiranje računa pogledajte kako mi hakujemo račune sa katapultima.

a981670aec.png

f4200a80dd.png

7de6f830f0.png

ef88cb5243.png

c9908b3dec.png

61309c0f30.png


Ovako mi Katujemo Račun od neprijatelja netreba nam lozinka da bi mu gradove uništili..
 

DeletedUser

Guest
Ono što je ROYAL radio neko vrijeme RBu,sada se njima dešava :) sve se vraća...sve se plaća...hakiranje i te stvari :)

Sta sve necu cuti ovdje jos samo fali da kazete da smo vas noblali trgovcima i sve ce biti ok :D
 
Status
Not open for further replies.
Top